Weber Grillkursus for entusiaster

0

-Vi er ikke nørder – vi er entusiaster! Sådan lød det fra de 40 grill-entusiaster som i den forgangne uge, deltog i et Weber inspirationskursus hos XL-byg i Sunds.

Tekst & Foto: K. E. Hansen
Det var ”Weber on Tour” teamet der opstillede deres pavillon med det seneste nye grilludstyr. Her var der så mulighed for kursusdeltagerne til at hente inspiration – dels til det nye grej, men også til bedre udnyttelse af det grej man allerede har.
”Weber on tour” teamet rejser rundt i hele landet i perioden fra begyndelsen af april til slutningen af september, hvor de afholder knap 70 velbesøgte kurser. Hvert sted, suppleres teamet med den sælger fra Weber, som har det pågældende område og som så får lejlighed til at give en orientering om produkterne.

Det handler ikke kun om grej
Deltagerne på dette kursus, hvoraf flere var gengangere fra sidste års kursus, kom fortrinsvis fra Herning/Ikast området, her iblandt en enkelt deltager fra Sunds, Karl Kristian Hagger, der er ivrig grillmester på Weber grill.
Ud over at se og høre om nyt grej, stilles deltagerne over for en bunden opgave: at tilberede Braiserede Svinekæber. Deltagerne blev delt op i hold og opgaveløsningerne blev efterfølgende bedømt af en gruppe medarbejdere fra XL-byg forretningen.

Grillmad til enhver lejlighed
– Ja, jeg elsker at lave mad på grill, så derfor synes jeg, at det er vældig spændende og inspirerende, at deltage i et arrangement som dette, siger Karl Kristian Hagger, der har etableret udekøkken derhjemme, hvor han disponerer over fem forskellige Weber griller – foruden de to han har i sit sommerhus.
– Ud over hvad jeg selv finder på af eksperimenter med retter, er jeg medlem af Weber klubben, hvor man kan hente inspiration og opskrifter. På et tidspunkt var jeg så frimodig, at jeg ringede til kapelmesteren Jan Glæsel, der jo er kendt som Grill-entusiast, for at få hjælp i en konkret opgave, og det fik jeg naturligvis.
Man kan lave alt på en grill. Jeg har hørt, at man sågar kan lave koldskål på en Weber, smiler Karl Kristian med et glimt i øjet.

Stor interesse
Asbjørn Bovard fra XL-byg fortæller, at der har været rigtig stor interesse for kurset.
– Der gik ikke mange dage, fra vi åbnede for tilmeldingen før alle 40 pladser var besat. Fakta er jo, at Danmark så ubetinget er det land i verden, der elsker grillretter mest. En undersøgelse i Berlinske i 2014 fortæller, at der dengang var cirka 2,1 million danskere der havde en grill. Det tal er bestemt ikke blevet mindre, for Grill rimer på Folkelighed – på Danskhed. Vi kan ikke få nok.

Weber---8J2A0400-1

Comments are closed.