Et brag af en koncert …

0

Organist ved Skjern Kirke, Thomas Bach Madsen leverede en fantastisk orgelkoncert i Sunds Kirke.

Tekst og foto: K. E. Hansen
Torsdag i sidste uge, blev der blæst støv af alle de ca. 2000 orgelpiber og brug for de fleste af orglets 25 stemmer, da Thomas Bach Madsen, som til daglig er organist ved Skjern Kirke, leverede en fantastisk koncert på det pragtfulde orgel i Sunds Kirke.

Thomas Bach Madsen havde sammensat et program, der indeholdt stykker af Niels W. Gade, Herbert Howells, Léon Boëllmann og Felix Mendelssohn. Ja, og så naturligvis også J. S. Bach – Dorisk Toccata og fuga, BWV 538, for som Thomas Bach Madsen udtrykte det: Navnet forpligter, så hvis jeg giver en koncert UDEN en stykke af J. S. Bach, så spørger folk om der ikke er noget jeg har glemt.

Koncerten i Sunds Kirke var en stor musikalsk oplevelse. Thomas Bach Madsen er en særdeles dygtig organist, der mestrer selv meget vanskelige orgelværker, hvilket tilhørerne da også fik adskillige prøver på gennem koncerten. Ud over at være organist ved Skjern Kirke, er han korleder og en efterspurgt koncertorganist. I en periode i 2007 var Thomas Bach Madsen vikar ved Sunds Kirke, og allerede dengang gjorde sig bemærket når han satte sig til orglet. Hans musikalske fundament blev lagt, da han som barn og ung var medlem af Herning Kirkes Drengekor.

Koncerten i Sunds Kirke sluttede med en improvisation af Bach – Thomas Bach Madsen – over salmen, Vær, velkommen Herrens år.

Leave A Reply